С.П. Тимошенко та сучасна інженерна освіта в Україні – стан, реалії, тенденції та перспективи - Дем’яненко, Анатолій Григорович; Demianenko, Anatolii; Гурідова, Вікторія Олександрівна; Huridova, Viktoriia; Клюшник, Дмитро Вікторович; Kliushnyk, Dmytro (Інститут механіки ім. С.П. Тимошенка НАН України, 2023)
Погляди, думки, міркування, оцінки щодо інженерної освіти, зроблені у свій час С.П. Тимошенко не тільки залишаються коректними, а стають сьогодні навіть більш важливими, актуальними для сучасної України. Вчений відстоював важливість прищеплення навичок майбутнім інженерам у розв’язанні практичних завдань. Інтегруючись в освітню систему країн ЄС, проводячи перетворення інженерної освіти в Україні, необхідно зберегти, не втратити кращих здобутків, тенденцій та традицій нашої інженерної системи освіти, і в першу чергу її фундаментальності. Pohliady, dumky, mirkuvannia, otsinky shchodo inzhenernoi osvity, zrobleni u svii chas S.P. Tymoshenko ne tilky zalyshaiutsia korektnymy, a staiut sohodni navit bilsh vazhlyvymy, aktualnymy dlia suchasnoi Ukrainy. Vchenyi vidstoiuvav vazhlyvist pryshcheplennia navychok maibutnim inzheneram u rozviazanni praktychnykh zavdan. Intehruiuchys v osvitniu systemu krain YeS, provodiachy peretvorennia inzhenernoi osvity v Ukraini, neobkhidno zberehty, ne vtratyty krashchykh zdobutkiv, tendentsii ta tradytsii nashoi inzhenernoi systemy osvity, i v pershu cherhu yii fundamentalnosti.
S.P. Tymoshenko ta suchasna inzhenerna osvita v Ukraini – stan, realii, tendentsii ta perspektyvy
Keywords: інженерна механіка; inzhenerna mekhanika; С.П. Тимошенко; S.P. Tymoshenko; інженерна освіта; inzhenerna osvita; експериментальні дослідження; eksperymentalni doslidzhennia