Cучасні тенденції та виклики у розвитку територіальної організації місцевого самоврядування - Підопригора, К.; Pidopryhora, K.; Мареніченко, Валерій Валентинович; Marenichenko, Valerii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи. Органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради. Mistseve samovriaduvannia zdiisniuietsia terytorialnoiu hromadoiu v poriadku, vstanovlenomu zakonom, yak bezposeredno, tak i cherez orhany mistsevoho samovriaduvannia: silski, selyshchni, miski rady ta yikh vykonavchi orhany. Orhanamy mistsevoho samovriaduvannia, shcho predstavliaiut spilni interesy terytorialnykh hromad sil, selyshch ta mist, ye raionni ta oblasni rady.
Cuchasni tendentsii ta vyklyky u rozvytku terytorialnoi orhanizatsii mistsevoho samovriaduvannia
Keywords: місцеве самоврядування; mistseve samovriaduvannia; територіальна громада; terytorialna hromada; сучасні тенденції; suchasni tendentsii