Пространственная агроэкология и рекультивация земель. - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, A. S.; Kobets, A.; Kobets, Anatoly Stepanovich; Kobets, Anatoly S.; Сobets’, Anatoliy S.; Kobec, A. S.; Демидов, Олександр Анатолійович; Demidov, A. A.; Грицан, Юрій Іванович; Gritsan Yu. I.; Жуков, Олександр Вікторович; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2013)
Монографія присвячена вивченню закономірностей просторової організації агроекосистем. Показано ефективність застосування в екологічних дослідженнях сучасних технологій: географічних інформаційних систем, даних дистанційного зондування землі, геостатистики і багатовимірних статистичних методів аналізу даних. Особливу увагу приділено перспективам застосування парадигми просторової агроекології для вирішення пи- тань оптимізації рекультивації земель, порушених гірничодобувною промисловістю. Монография посвящена изучению закономерностей пространственной организации агроэкосистем. Показана эффективность применения в экологических исследованиях современных технологий: географических информационных систем, данных дистанционного зондирования земли, геостатистики и многомерных статистических методов анализа данных. Особое внимание уделено перспективам применения парадигмы пространственной агроэкологии для решения вопросов оптимизации рекультивации земель, нарушенных горнодобывающей промышленностью. The monograph is devoted to the study of patterns of spatial organization of agroecosystems. The efficiency of application of modern technologies, such as geographic information systems, remote reconnaissance data, geostatistics and multivariate statistical methods of data analysis in ecological studies, is shown. Special attention is paid to the prospects of application of spatial agroecology paradigm for solutions on optimization of recultivation of lands disrupted by mining industry.
Просторова агроекологія та рекультивація земель.
Spatial agroecology and land reculti-vation.
Keywords: агроекологія; аgroecology; екологічні дослідження; ecological studies; просторова організація агроекосистем; spatial organization of agroecosys-tems; рекультивація земель; recultivation of lands