Сучасні аспекти системи годівлі молочних корів, як однієї з важливих елементів технології виробництва молока - Кузьменко, О. А.; Kuzmenko, O. A.; Титарьова, О. М.; Tytarova, O. M; Горчанок, Анна Володимирівна; Horchanok, Anna; Horchanok, A.; Horchanok, A. V.; Gorchanok, A. V. (НААН, ДУ Інститут зернових культур, 2025)
Виробництво молока є однією з найбільш трудомістких галузей сільськогосподарського виробництва. Рівень продуктивності праці в цій галузі залежить в основному від завантаженості працівника ферми і рівня продуктивності тварин. Проте, однією з важливих умов підвищення продуктивності праці в галузі є запровадження комплексної механізації з використанням новітньої техніки. Слід особливо зазначити, що на економічну ефективність галузі істотно впливає технологія виробництва, яка у даному господарстві є прогресивною Працівники господарства повинні постійно контролювати якість молока і дотримуватися правила: здорова корова – якісне молоко! This year, global milk supply growth is limited. Production is being pressured by high production costs, due to rising fuel and lubricant prices and logistics, as well as new legislative requirements related to greening production and improving animal welfare. In addition to the global challenges mentioned above, Ukraine's agricultural sector is suffering colossal losses due to the war for the second year in a row, and the upcoming accession to the EU already obliges Ukrainian milk producers to meet the quality and safety requirements of the European Community. The analysis of the dairy cow feeding system showed that the organization of feeding is crucial for achieving high cow productivity.
Горчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
Keywords: продуктивність; productivity; молочні корови; dairy cows; система годівлі; feeding system; кормосуміш; feed mixture