Соціальне та економічне значення охорони праці - Дмитрюк, Світлана Петрівна; Dmitryuk, S.; Лагно, А.; Lahno, A. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Соціальне значення охорони праці полягає у ефективності суспільного виробництва шляхом безперервного вдосконалення і поліпшення умов праці, підвищення безпеки, зниження виробничого травматизму та профзахворювань і проявляється у зростанні продуктивності праці, збереженні трудових ресурсів та збільшенні сукупного національного продукту. Sotsialne znachennia okhorony pratsi poliahaie u efektyvnosti suspilnoho vyrobnytstva shliakhom bezperervnoho vdoskonalennia i polipshennia umov pratsi, pidvyshchennia bezpeky, znyzhennia vyrobnychoho travmatyzmu ta profzakhvoriuvan i proiavliaietsia u zrostanni produktyvnosti pratsi, zberezhenni trudovykh resursiv ta zbilshenni sukupnoho natsionalnoho produktu
Sotsialne ta ekonomichne znachennia okhorony pratsi
Keywords: соціальне значення; sotsialne znachennia; економічне значення; ekonomichne znachennia; ефективність; efektyvnist; охорона праці; okhorona pratsi