Вплив густоти стояння рослин кукурудзи на урожайність зерна в умовах товариства з обмеженою відповідальністю "КСГ "Дніпро" Дніпровського району Дніпропетровської області - Кучерявий, Владислав Володимирович; Kucheryavyy, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета та завдання досліджень: мета досліджень полягає в біокліматичному обґрунтуванні та розробці технологічних основ вирощування високих урожаїв різних гібридів кукурудзи в умовах північного Степу України. Методи дослідження. Польовий, який доповнювався візуальним та вимірювально-ваговим для визначення густоти стояння рослин, елементів структури урожаю, продуктивності кукурудзи; математично-статистичний – для встановлення достовірності отриманих даних; розрахунковий – для оцінки економічної ефективності вирощування різних гібридів кукурудзи. Об’єкт досліджень – процеси формування врожаю і якості зерна різних гібридів кукурудзи під впливом агротехнічних прийомів та біологічних особливостей гібридів. Предмет досліджень – гібриди кукурудзи. Meta ta zavdannia doslidzhen: meta doslidzhen poliahaie v bioklimatychnomu obgruntuvanni ta rozrobtsi tekhnolohichnykh osnov vyroshchuvannia vysokykh urozhaiv riznykh hibrydiv kukurudzy v umovakh pivnichnoho Stepu Ukrainy. Metody doslidzhennia. Polovyi, yakyi dopovniuvavsia vizualnym ta vymiriuvalno-vahovym dlia vyznachennia hustoty stoiannia roslyn, elementiv struktury urozhaiu, produktyvnosti kukurudzy; matematychno-statystychnyi – dlia vstanovlennia dostovirnosti otrymanykh danykh; rozrakhunkovyi – dlia otsinky ekonomichnoi efektyvnosti vyroshchuvannia riznykh hibrydiv kukurudzy. Obiekt doslidzhen – protsesy formuvannia vrozhaiu i yakosti zerna riznykh hibrydiv kukurudzy pid vplyvom ahrotekhnichnykh pryiomiv ta biolohichnykh osoblyvostei hibrydiv. Predmet doslidzhen – hibrydy kukurudzy.
Vplyv hustoty stoyannya roslyn kukurudzy na urozhaynistʹ zerna v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu "KS·H "Dnipro" Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; corn; урожайність; yield; густота стояння рослин; density of standing plants