Удосконалення технологічного процесу створення мікроклімату на бройлерній птахофермі з розробкоюрекуператора теплоти - Розгон, Кирило Вячеславович; Rozghon, Kyrylo (ДДАЕУ, 2023)
В першому розділі приведені існуючі системи мікроклімату та можливість енергозбереження. Другий розділ включає в себе питання по визначенню схеми реалізації, вибору типу та розрахунку кількості обладнання. Третій розділ включає в себе питання по розробці рекуператора теплоти та розрахунку його основних параметрів. Частина з охорони праці, розглядає питання по удосконаленню організаційної та технічної сторони ТБ для приведених умов. Розділ 5 – техніко-економічна оцінка, показав економічну доцільність проведених розрахунків. V pershomu rozdili pryvedeni isnuiuchi systemy mikroklimatu ta mozhlyvist enerhozberezhennia. Druhyi rozdil vkliuchaie v sebe pytannia po vyznachenniu skhemy realizatsii, vyboru typu ta rozrakhunku kilkosti obladnannia. Tretii rozdil vkliuchaie v sebe pytannia po rozrobtsi rekuperatora teploty ta rozrakhunku yoho osnovnykh parametriv. Chastyna z okhorony pratsi, rozghliadaie pytannia po udoskonalenniu orhanizatsiinoi ta tekhnichnoi storony TB dlia pryvedenykh umov. Rozdil 5 – tekhniko-ekonomichna otsinka, pokazav ekonomichnu dotsilnist provedenykh rozrakhunkiv.
Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu stvorennia mikroklimatu na broilernii ptakhofermi z rozrobkoiurekuperatora teploty
Keywords: птахоферма; ptakhoferma; мікроклімат; mikroklima; рекуператор; rekuperator; енергозбереження; enerhozberezhennia