Землеробська механіка. Т. 2. Теоретичні основи сільськогосподарської механіки - Кобець, Анатолій Степанович; Kobec, Anatoly Stepanovich; Kobets, Anatoly S.; Kobets, A. S.; Kobeс, A. S.; Kobets, А.; Сobets’, Anatoly; Дем'яненко, Анатолій Григорович; Demianenko, Anatolii; Береза, Олена Юріївна; Bereza, Olena; Глонь, О. А.; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
У другому томі розглядаються теоретичні основи сільськогосподарської механіки, які складаються з основ теоретичної механіки, механіки матеріалів і конструкцій (опору матеріалів), теорії механізмів і машин та матеріалознавства. Наведено основні теоретичні положення, основи розрахунків елементів конструкцій і деталей машин широкого спектру застосування, як промислового, так і сільськогосподарського призначення, на міцність, жорсткість та стійкість. Розглянуто багато практичних прикладів, які охоплюють різноманітні проблеми землеробської механіки. Логіка побудови і методика висвітлення має сприяти засвоєнню теоретичного матеріалу, його застосуванню на практиці та допомогти здобувачам усіх трьох ступенів вищої інженерно-технологічної освіти, як у навчальному процесі, так і у подальшій науковій роботі. In the second volume the theoretical backgrounds of agricultural mechanics that is built on theoretical mechanics, the mechanics of materials and structures, the theory of mechanisms and machines, and the science of materials are considered. The main theoretical principles of structural design and modelling approaches to estimating of strength, rigidity and stability of elements of mechanical structures and machine parts of a wide variety applications in both industrial and agricultural machinery are formulated. The theoretical foundations are illustrated by the many practical examples for different engineering problems of agricultural mechanics. The structure of materials of the monography makes studying process more comfortable, helps students of all three levels of higher engineering and technological education to be more effective in further engineering or scientific work.
Agricultural mechanics. T. 2. Theoretical fundamentals agricultural mechanics
Keywords: теоретичні основи сільськогосподарської механіки; teoretychni osnovy silskohospodarskoi mekhaniky; механіка матеріалів і конструкцій; mekhanika materialiv i konstruktsii; теорія механізмів і машин; teoriia mekhanizmiv i mashyn; матеріалознавство; materialoznavstvo; практичні приклади по проблемах землеробської механіки; praktychni pryklady po problemakh zemlerobskoi mekhaniky