Сучасні інноваційні засоби розвитку закладу вищої освіти - Пантілеєнко, Катерина Сергіївна; Pantileienko, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Активні глобалізаційні процеси, пов’язані забезпеченням зростання впливу різноманітних соціальних інститутів, трансформаціями економічних систем, усе більше впливають на застосування нових підходів в управлінні системою вищої освіти у світі та, зокрема, в Україні. Реформування системи вищої освіти, що відповідає загальносвітовим тенденціям розвитку, має враховувати комбінацію економічних сил, відстежувати історичний розвиток університетів, досліджувати технологічні підприємства, техностарти й потужні стартапи молодих підприємств. Active globalization processes, which contribute to the growth of the security of various social institutions, the transformation of economic systems, more and more contribute to the stagnation of new approaches in the management of the system of higher education in the world that, zokrema, in Ukraine. Reforming the system of general education, which supports global trends in development, can improve the combination of economic forces, support the historical development of universities, maintain technological enterprises, those start-ups and pushy start-ups of young enterprises.
Modern innovative means of development of a higher education institution
Keywords: гендерні норми; Gender norms; освіта; education; стать; sex; гендер; gender; рівність; equality; підхід; approach