Факторний аналіз прибутковості сільськогосподарських підприємств - Мельник, Леся Леонідівна; Melnik, L. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2016)
Досліджено економічний зміст дефініції "фактор", визначено систему факторів впливу на прибутковість, обгрунтовано їхню класифікацію, виокремлено і проаналізовано сучасні ключові фактори забезпечення сталої і зростаючої прибутковості сільськогосподарських підприємств. The economic content of the definition of "factor" was defined, a system of factors of influence on profitability was identified, their classification was proved, the current key factors to ensure sustainable and growing profitability of agricultural enterprises were singled out and analyzed.
Factor analysis of agricultural enterprises profitability
Keywords: фактор; factor; прибутковість; profitability; прибуток; profit; рівень рентабельності; level of profitability; сільськогосподарські підприємства; agricultural enterprises; технічна оснащеність; technical equipment; менеджмент; management