Стратегічне управління виробництвом малого агробізнесу - Шокало, Денис Олександрович; Shokalo, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета роботи полягала в обґрунтуванні ефективності стратегічного управління агровиробництвом, що охоплює оцінку ризиків, які можуть виникати в умовах високої невизначеності. Для досягнення мети вирішено такі задачі: 1) вивчення теоретичних джерел з управління агровиробництвом у стратегічному контексті в специфічних умовах господарювання. 2) оцінка стану стратегічного менеджменту за результатами виробничої діяльності ФГ «Флора». 3) Розробка стратегічної моделі управління аграрним виробництвом ФГ «Флора» та рекомендаціями щодо його розвитку в специфічних умовах особливого періоду. В процесі виконання даної кваліфікаційної роботи використано методи аналізу, синтезу, прогнозування, БКГ-аналізу, SWOT-аналізу та інші. Інформаційна база включала документацію організаційно-економічної діяльності ФГ «Флора», зокрема, річні звіти за 2020 – 2024 рр, угоди. Meta roboty poliahala v obgruntuvanni efektyvnosti stratehichnoho upravlinnia ahrovyrobnytstvom, shcho okhopliuie otsinku ryzykiv, yaki mozhut vynykaty v umovakh vysokoi nevyznachenosti. Dlia dosiahnennia mety vyrisheno taki zadachi: 1) vyvchennia teoretychnykh dzherel z upravlinnia ahrovyrobnytstvom u stratehichnomu konteksti v spetsyfichnykh umovakh hospodariuvannia. 2) otsinka stanu stratehichnoho menedzhmentu za rezultatamy vyrobnychoi diialnosti FH «Flora». 3) Rozrobka stratehichnoi modeli upravlinnia ahrarnym vyrobnytstvom FH «Flora» ta rekomendatsiiamy shchodo yoho rozvytku v spetsyfichnykh umovakh osoblyvoho periodu. V protsesi vykonannia danoi kvalifikatsiinoi roboty vykorystano metody analizu, syntezu, prohnozuvannia, BKH-analizu, SWOT-analizu ta inshi. Informatsiina baza vkliuchala dokumentatsiiu orhanizatsiino-ekonomichnoi diialnosti FH «Flora», zokrema, richni zvity za 2020 – 2024 rr, uhody.
Stratehichne upravlinnia vyrobnytstvom maloho ahrobiznesu
Keywords: малий агробізнес; malyi ahrobiznes; виробництво; vyrobnytstvo; стратегічне управління; stratehichne upravlinnia