Маркетинг освітніх послуг в конкурентному середовищі закладів вищої освіти - Шульга, Людмила Володимирівна; Shulha, Liudmyla (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження є процес організації маркетингу освітніх послуг у закладах вищої освіти. Предмет дослідження є сукупність теоретично-методологічних та прикладних аспектів формування й реалізації маркетингової діяльності Полтавського державного агараного університету в умовах конкурентоного середовища. Метою роботи є вивчення теоретико-методологічних основ маркетингу освітніх послуг та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності маркетингової діяльності закладу вищої освіти з урахуванням сучасних тенденцій і викликів конкурентного ринку. Obiekt doslidzhennia ye protses orhanizatsii marketynhu osvitnikh posluh u zakladakh vyshchoi osvity. Predmet doslidzhennia ye sukupnist teoretychno-metodolohichnykh ta prykladnykh aspektiv formuvannia y realizatsii marketynhovoi diialnosti Poltavskoho derzhavnoho aharanoho universytetu v umovakh konkurentonoho seredovyshcha. Metoiu roboty ye vyvchennia teoretyko-metodolohichnykh osnov marketynhu osvitnikh posluh ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo pidvyshchennia efektyvnosti marketynhovoi diialnosti zakladu vyshchoi osvity z urakhuvanniam suchasnykh tendentsii i vyklykiv konkurentnoho rynku.
Marketynh osvitnikh posluh v konkurentnomu seredovyshchi zakladiv vyshchoi osvity
Keywords: маркетинг освіти; marketing snventory; маркетингова стратегія; marketing strategy; маркетинговий відділ; marketing view; аналіз конкурентів; competitive analysis