Процес впровадження цифрового маркетингу в діяльність підприємства - Крючко, Леся Станіславівна; Kryuchko, Lesya; Причина, Н. С.; Prichina, N.; Сантов, С. О.; Santov, S.; Корецький, В. В.; Korezkii, V. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2024)
У статті детально розглядається процес впровадження цифрового маркетингу в діяльність сучасного підприємства, акцентуючи увагу на ключових етапах, що сприяють побудові ефективної маркетингової стратегії в digital-середовищі. У статті аналізуються основні кроки, які допомагають підприємству адаптуватися до нових умов ринку, оптимізувати комунікацію з цільовою аудиторією та підвищити загальну конкурентоспроможність. Спочатку досліджується формування цілей,яке визначає конкретні завдання та пріоритети у цифровому маркетингу.Далі детально висвітлено аналіз існуючих активів підприємства таких як вебсайт, профілі в соціальних мережах, email-розсилка та інші ресурси, що допомагає ідентифікувати сильні та слабкі сторони, а також визначити сфери для покращення. Визначення цільової аудиторії – ще один важливий етап, що дозволяє підприємству зрозуміти та сегментувати свою аудиторію, формуючи персоналізовані повідомлення для різних сегментів. Наступний крок – формулювання унікальної торгової пропозиції (УТП), яка підкреслює конкурентні переваги компанії, допомагає посилити її позиціонування на ринку та виділитися серед конкурентів.Також розглядається вибір каналів і інструментів просування – від соціальних мереж та SEO до контент-маркетингу й email-розсилок, що забезпечує ефективний охоплення та залучення цільової аудиторії. Важливим компонентом є підготовка контенту та формування контент-плану, де визначається оптимальний формат контенту, його частота та тематика відповідно до інтересів аудиторії та особливостей обраних каналів. Окремо розглядається розробка ключових показників ефективності (KPI),що дозволяють вимірювати успіх впровадженої стратегії, оцінювати прогрес у досягненні цілей та приймати коригуючі рішення. The article provides a detailed examination of the process of integrating digital marketing into the activities of a modern enterprise, aimed at enhancing competitiveness and optimizing engagement with the target audience. Special attention is given to the step-by-step development of a digital marketing strategy that covers several key stages. In the initial phase, the focus is on goal setting, which allows for defining expected outcomes and outlining directions for digital marketing growth within the company’s overall strategy. Next, the analysis of the company’s existing assets, such as the website, social media, email marketing, and other resources, is conducted to identify the strengths and weaknesses of current digital assets. Determining the target audience is the following step, helping to establish clear criteria for segmenting potential clients and crafting personalized marketing messages. After this, the formulation of a unique selling proposition (USP) is carried out, which highlights the company's competitive advantages and establishes clear market positioning. The selection of channels and promotion tools involves an analysis of available digital channels, such as social media, search marketing, email campaigns, content marketing, and other tools that enable the most effective reach of the target audience. Based on this, content preparation and the creation of a content plan are defined, considering the informational needs of the audience and the specifics of the chosen channels. To optimize resources, tasks are prioritized, helping to identify the most important areas of activity and allocate the team’s working hours more efficiently. A key stage is the development of key performance indicators (KPIs), which erve as benchmarks for evaluating achieved results and allow monitoring progress in strategy implementation. The process concludes with an analysis of completed activities, which allows the evaluation of the effectiveness of implemented measures, assessing goal achievement levels, and identifying areas for further improvement of the company’s digital marketing strategy.
The process of implementation of digital marketing in the company's activities
Keywords: цифровий маркетинг; digital marketing; інтернет-технології; internet technologies; digital-середовище; digital environment; процес цифровий маркетинг; digital marketing process; онлайн просування; online promotion