Аналіз жаростійкості хвойних рослин у вуличному насадженні м. Дніпро - Бессонова, Валентина Петрівна; Bessonova, Valentyna; Іванченко, Ольга Євгенівна; Ivanchenko, Olga (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Мета даної роботи – проаналізувати динаміку жаростійкості хвойних порід у вуличному насадженні м. Дніпро. Об’єктами дослідження були ялина колюча, ялина колюча ф. «Глаука», ялина звичайна, сосна карликова, біота східна, ялівець звичайний, ялівець козацький. Рослини зростали на вулиці з інтенсивністю руху автомобільного транспорту 28 тис. шт./добу. Проби відбирали на висоті 2,0 м з південно- східного боку крони. Для аналізу використовували хвою на відстані 2 см від основи пагонів поточного року. Жаростійкість визначали методом Ф.Ф. Мацкова. The purpose of this work is to analyze the dynamics of heat resistance of conifers rocks in the street plantation of Dnipro. The objects of study were spruce prickly, prickly spruce f. Glauca, spruce, dwarf pine, biota eastern, juniper, juniper Cossack. The plants grew on the street with the intensity of traffic transport 28 thousand pieces / day. Samples were taken at a height of 2.0 m from the southeast side of the crown. Needles were used for analysis at a distance of 2 cm from basics of shoots of the current year. Heat resistance was determined by the method F.F. Matskova.
Analiz zharostiikosti khvoinykh roslyn u vulychnomu nasadzhenni m. Dnipro
Keywords: жаростійкість хвойних рослин; heat resistance of conifers; вуличні насадження; street plantings; ялина звичайна; spruce; біота; biota