Аналіз стану деревних рослин придорожньої лісосмуги між селищами Дослідне і Новоалександрівка (Запорізьке шосе м. Дніпропетровськ) - Зайцева, Ірина Арнольдівна; Zaytseva, Irina; Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Victoriya; Ситник, Світлана Анатоліївна; Sytnyk, Svitlana (Запорізький національний університет, 2014)
Аналіз життєвого стану деревних рослин дослідної ділянки показав, що більшість дерев (65,2 % від загальної їх кількості), знаходяться у задовільному стані, без ознак зовнішніх ушкоджень. Невелика частина дерев (3,3 %) має відносно дрібне, частково пошкоджене листя і засихаючі молоді пагони; 19,3 % – сильно пошкоджене листя, всихаючі пагони,малогалузисту крону, сухобочини і ракові язви; у 12,2 % на стовбурах відшаровується кора. Analysis of the living condition of woody plants experimental Plots showed that most trees (65.2% of the total quantities) are in satisfactory condition with no sign external damage. A small part of the trees (3.3%) has relatively small, partially damaged leaves and withered young shoots; 19.3% - severely damaged leaves, withered shoots, small-crown, crowns and cancers; 12.2% of the trunks exfoliate the bark.
Analysis of the state of woody plants of the roadside forest belt between the villages of Doslidne and Novoaleksandrivka (Zaporizhia highway, Dnepropetrovsk)
Keywords: деревна рослинність, лісосмуга, клени, в’язи, фітосанітарний стан, пошкодження листя викиди автотранспорту; тree vegetation, forest strips, maples, elms, phytosanitary condition, leaf damage, emissions motor transport