Концепція наукового забезпечення розвитку сільського господарства - Халатур, Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana (Klaipedos Universitetas, Lithuania, 2017)
Розглянуто стратегічні державні пріоритети інноваційного розвитку як технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу, а також широке застосування технологій більш чистого виробництва та охорони навколишнього природного середовища. Незважаючи на великий інноваційний потенціал аграрної науки, використовується він недостатньою мірою і щороку втрачається. Для активізації інноваційної діяльності у ринкових умовах господарювання необхідно: підвищення якості наукових знань та наукоємних технологій; стимулювання інноваційної діяльності, в тому числі створення інноваційного продукту; заохочення попиту на новостворені продукти, технології, знання. Тому до подальших напрямів удосконалення наукового забезпечення інноваційного розвитку аграрного сектору економіки слід віднести розробку та реалізацію стратегії інноваційної діяльності, її інвестиційного й ресурсного забезпечення, а також інформування сільськогосподарських товаровиробників щодо нових розробок і використання інтелектуальної власності в аграрній сфері.
The concept of scientific support for agricultural development
Keywords: аграрний сектор; agricultural sector; галузі сільського господарства; agriculture; економіка; economy; розвиток галузі; industry development