Дисплазія ліктьового суглобу у собак : поширення та лікування - Житнік, К. О.; Zhytnik, K. O.; Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D.; Bilyi, D. D.; Bilyi, D.; Belyi, D. D.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2025)
Досліджено поширення, особливості перебігу та ефективність консервативного лікування дисплазії ліктьового суглоба у собак. Встановлено, що патологія має значне поширення серед собак великих порід, особливо німецьких, середньоазійських і кавказьких вівчарок, та характеризується спадковою схильністю. Застосування препаратів Cimalgex і ArthroVet Complex забезпечувало позитивний терапевтичний ефект у більшості випадків, сприяючи зменшенню клінічних проявів і стримуванню прогресування захворювання. Doslidzheno poshyrennia, osoblyvosti perebihu ta efektyvnist konservatyvnoho likuvannia dysplazii liktovoho suhloba u sobak. Vstanovleno, shcho patolohiia maie znachne poshyrennia sered sobak velykykh porid, osoblyvo nimetskykh, serednoaziiskykh i kavkazkykh vivcharok, ta kharakteryzuietsia spadkovoiu skhylnistiu. Zastosuvannia preparativ Cimalgex i ArthroVet Complex zabezpechuvalo pozytyvnyi terapevtychnyi efekt u bilshosti vypadkiv, spryiaiuchy zmenshenniu klinichnykh proiaviv i strymuvanniu prohresuvannia zakhvoriuvannia.
Dysplaziia liktovoho suhlobu u sobak : poshyrennia ta likuvannia
Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: дисплазія ліктьового суглоба; dysplaziia liktovoho suhloba; собаки; sobaky; консервативне лікування; konservatyvne likuvannia; спадкова схильність; spadkova skhylnist