Вплив окремих елементів технології на врожайність кукурудзи на зерно в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області - Линник, Григорій Миколайович; Lynnyk, Hryhorii (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
У рамках досліджень були застосовані різні методи, включаючи польові спостереження для аналізу росту та розвитку рослин кукурудзи та визначення їх врожайності. Фенологічні спостереження та біометричні виміри допомогли оцінити критичні фази розвитку рослин. Для визначення якості зерна було використано лабораторні методи. Математично-статистичний аналіз дозволив оцінити достовірність отриманих даних, а розрахунково-порівняльний метод застосовувався для визначення економічної ефективності різних агротехнологічних прийомів у вирощуванні кукурудзи. U ramkakh doslidzhen buly zastosovani rizni metody, vkliuchaiuchy polovi sposterezhennia dlia analizu rostu ta rozvytku roslyn kukurudzy ta vyznachennia yikh vrozhainosti. Fenolohichni sposterezhennia ta biometrychni vymiry dopomohly otsinyty krytychni fazy rozvytku roslyn. Dlia vyznachennia yakosti zerna bulo vykorystano laboratorni metody. Matematychno-statystychnyi analiz dozvolyv otsinyty dostovirnist otrymanykh danykh, a rozrakhunkovo-porivnialnyi metod zastosovuvavsia dlia vyznachennia ekonomichnoi efektyvnosti riznykh ahrotekhnolohichnykh pryiomiv u vyroshchuvanni kukurudzy.
Vplyv okremykh elementiv tekhnolohii na vrozhainist kukurudzy na zerno v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Haidamatske» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: кукурудза; kukurudza; удобрення; udobrennia; гібриди; hibrydy; технологія; tekhnolohiia; урожайність; urozhainist; охорона праці; okhorona pratsi; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist