Оцінювання ефективності використання каскаду Дніпровських водосховищ за основними експлуатаційними характеристиками - Гапіч, Геннадій Васильович; Hapich, Hennadii; Андрєєв, В. Г.; Andrieiev, V. H.; Щербакова, Т. М.; Shcherbakova, T. M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Каскад Дніпровських водосховищ є найважливішою складовою водогосподарського комплексу України. Шість найкрупніших у країні штучних водних об’єктів забезпечують переважаючу більшість потреби у воді для питного водопостачання, промислових, господарсько-побутових, сільськогосподарських, енергетичних, транспортних, рибогосподарських, рекреаційних та інших потреб населення і галузей економіки. Kaskad Dniprovskykh vodoskhovyshch ye naivazhlyvishoiu skladovoiu vodohospodarskoho kompleksu Ukrainy. Shist naikrupnishykh u kraini shtuchnykh vodnykh obiektiv zabezpechuiut perevazhaiuchu bilshist potreby u vodi dlia pytnoho vodopostachannia, promyslovykh, hospodarsko-pobutovykh, silskohospodarskykh, enerhetychnykh, transportnykh, rybohospodarskykh, rekreatsiinykh ta inshykh potreb naselennia i haluzei ekonomiky.
Otsiniuvannia efektyvnosti vykorystannia kaskadu Dniprovskykh vodoskhovyshch za osnovnymy ekspluatatsiinymy kharakterystykamy
Keywords: каскад Дніпровських водосховищ; kaskad Dniprovskykh vodoskhovyshch; оцінка основних експлуатаційних параметрів; otsinka osnovnykh ekspluatatsiinykh parametriv; забезпечення потреб населення; zabezpechennia potreb naselennia