Підвищення ефективності процесу гомогенізації та перекачування рідкого гною - Патик, Олександр Юрійович; Patyk, Oleksandr Yuriiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Дипломна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. У першому розділі наведено характеристику рідких гнойових стоків як органічного добрива та виконано аналіз технологій їх переробки й існуючих технічних засобів гомогенізації й перекачування. У другому розділі викладено теоретичні основи роботи насоса-понтона та обґрунтовано його конструктивно-технологічну схему. Третій розділ присвячено методиці та результатам експериментальних досліджень, побудові поверхонь відгуку й напірновидаткової характеристики. У четвертому розділі розглянуто питання охорони праці та охорони навколишнього середовища, пов’язані з експлуатацією лагун і насоса-понтона. Окремо подано розділ економічної ефективності використання розробленої конструкції. Dyplomna robota skladaietsia zi vstupu, chotyrokh rozdiliv, vysnovkiv, spysku vykorystanykh dzherel ta dodatkiv. U pershomu rozdili navedeno kharakterystyku ridkykh hnoiovykh stokiv yak orhanichnoho dobryva ta vykonano analiz tekhnolohii yikh pererobky y isnuiuchykh tekhnichnykh zasobiv homohenizatsii y perekachuvannia. U druhomu rozdili vykladeno teoretychni osnovy roboty nasosa-pontona ta obgruntovano yoho konstruktyvno-tekhnolohichnu skhemu. Tretii rozdil prysviacheno metodytsi ta rezultatam eksperymentalnykh doslidzhen, pobudovi poverkhon vidhuku y napirnovydatkovoi kharakterystyky. U chetvertomu rozdili rozghlianuto pytannia okhorony pratsi ta okhorony navkolyshnoho seredovyshcha, poviazani z ekspluatatsiieiu lahun i nasosa-pontona. Okremo podano rozdil ekonomichnoi efektyvnosti vykorystannia rozroblenoi konstruktsii.
Pidvyshchennia efektyvnosti protsesu homohenizatsii ta perekachuvannia ridkoho hnoiu
Keywords: насос-понтон; nasos-ponton; рідкі органічні добрива; ridki orhanichni dobryva; гомогенізація стоків; homohenizatsiia stokiv; перекачування рідкого гною; perekachuvannia ridkoho hnoiu; шнековий транспортуючий орган; shnekovyi transportuiuchyi orhan