Фінансовий облік аграрних підприємств: теоретичні основи організації - Приходько, Ігор Павлович; Prihodko, I. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2013)
У статті розглядаються організаційні питання фінансового обліку в сільськогосподарських підприємствах, на основі цього запропоновані методичні основи його внутрішньо-управлінської спрямованості. Методологічне забезпечення організації облікового процесу пропонується здійснювати як в науковому, так і в практичному розрізі. Розглянуті шляхи регулювання обліку і фінансової звітності, шляхи визначення облікової політики сільськогосподарських підприємств та фактори впливу на неї. Наголошено, що підприємство має право самостійно обирати форму організації бухгалтерського обліку. Доведено, що актуальними формами обліку для підприємств є автоматизована форма. Визначені шляхи удосконалення всіх складових організаційного процесу, який передбачає вибір і обгрунтування форм організації бухгалтерії, штату облікового апарату, оптимальної форми обліку і вибору облікової політики. The article deals with organizational matters of financial accounting in the agricultural enterprises on the basis of the proposed methodological foundations of internal its orientation. Methodological support of an offer to make the process both in the scientific and practical terms. The ways of regulation of accounting and financial statements by establishing accounting policies of agricultural enterprises and factors affecting it. Determined that the company has the right to choose the form of accounting. Proved that the relevant forms for registration of enterprises is an automated form. The ways of improving all aspects of the organizational process that involves selection and justification forms of accounting, the state of your system, the optimal form of accounting and accounting policy choice.
Financial accounting of agrarian enterprises: theoretical foundations of organization
Keywords: фінансовий облік; financial accounting; облікова політика; accounting policies; форми ведення обліку; forms; план рахунків бухгалтерського обліку; accounts plan; положення (стандарти) бухгалтерського обліку; the provisions (standards) accounting guidelines; первинні документи; the primary documents