Мовна особистість та соціальні мережі - Чорнобай, Віра Георгіївна; Chornobai, Vira (Державний податковий унів, 2024)
Інтернет як новий комунікативний простір займає вагоме місце в житті людини, а також продовжує неухильно зростати роль цього сектору в процесі спілкування. Саме тому спілкування у соціальних мережах дедалі більше привертає увагу філософів, психологів, соціологів, культурологів, лінгвістів. Нові слова з’являються в нашому використанні кожну хвилину. Особистість завжди була об'єктом уваги та аналізу в історії. На сучасному етапі, з появою Інтернету, виникає нова проблема - "мовна особистість в онлайн просторі", де важливе поняття - "віртуальна мовна особистість". The Internet as a new communication space occupies an important place in human life, and the role of this sector in the process of communication continues to grow steadily. That is why communication in social networks increasingly attracts the attention of philosophers, psychologists, sociologists, cultural scientists, and linguists. New words appear in our usage every minute. Personality has always been the object of attention and analysis in history. At the present stage, with the advent of the Internet, a new problem arises - "linguistic identity in the online space", where the important concept is "virtual linguistic identity".
Linguistic personality and social networks
Keywords: спілкування; Communication; соціальні мережі; social networks; мовна особистість; linguistic personality; мовні засоби; linguistic means