Препарат нупрід 600, ТН в системі захисту промислових насаджень суниці від грунтових шкідників у Лісостепу України - Яновський, Юрій Петрович; Yanovsʹkyy, Yuriy; Балабак, О.; Balabak, O.; Чепернатий, Євген Володимирович; Chepernatyy, Yevhen; Бандура, Л.П.; Bandura, L.; Маслікова, Катерина Павлівна; Maslikova, Katerina (Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України, 2015)
Додавання препарату нупрід 600, ТН з розрахунку 80 мл на 10 л води до суміші („бовтанки“) з глини, перегною і води (в співвідношенні 0,7 кг; 0,8 кг; 1,0 л відповідно), в яку занурюють корені рослин суниці безпосередньо перед садінням їх у грунт, є ефективним заходом з тривалим терміном дії (близько 6 місяців) для зниження чисельності ґрунтових шкідників (личинок хрущів і коваликів, гусениць озимої совки) та рівня пошкодження ними рослин в період вегетації. Цей захід можна рекомендувати садоводам України для захисту рослин суниці від ґрунтових шкідників в промислових насадженнях цієї культури. Addition of the drug nuprid 600, TH at the rate of 80 ml per 10 liters of water to a mixture ("mumbles") of clay, humus and water (in the ratio of 0.7 kg; 0.8 kg; 1.0 l, respectively), in which the roots of strawberry plants are immersed just before planting them in the ground, is an effective measure with a long validity period (about 6 months) to reduce the number of soil pests (larvae of beetles and blackbirds, caterpillars of the winter moth) and the level of damage plants during the growing season. This measure can be recommended to gardeners of Ukraine for protection of strawberry plants from soil pests in industrial plantations of this culture.
The drug nuprid 600, TN in the system of protection of industrial strawberry plantations from soil pests in the Forest-Steppe of Ukraine
Keywords: насадження суниці; strawberry plantatio; коренева система; root system; грунтові шкідники; soil pests; препарати; drugs; технічна ефективність; technical efficiency