Оцінка екологічних збитків завданих земельному фонду Донецької області під час війни - Сагайдак, Владислав Миколайович; Sahaidak, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В диплoмнiй poбoтi визнaчeнo eкoлoгiчнi pизики тa нacлiдки впливy вiйськoвих дiй нa oб’єкти зeмeльнoгo фoндy Укpaїни, пpoвeдeнo oцiнкy eкoлoгiчних збиткiв зaвдaних вiйнoю нa тeритoрiї Дoнeцькoї oблacтi зa мeтoдикoю визнaчeння шкoди зaвдaнoї внacлiдoк вiйcькoвих дiй, зaпpoпoнoвaнo зaхoди щoдo знижeння нacлiдкiв eкoлoгiчнoї шкoди зeмeльнoмy фoндy Укpaїни вiд вiйcькoвих дiй pociї. V dyplomnii poboti vyznacheno ekolohichni pyzyky ta naclidky vplyvy viiskovykh dii na obiekty zemelnoho fondy Ukpainy, ppovedeno otsinky ekolohichnykh zbytkiv zavdanykh viinoiu na terytorii Donetskoi oblacti za metodykoiu vyznachennia shkody zavdanoi vnaclidok viickovykh dii, zappoponovano zakhody shchodo znyzhennia naclidkiv ekolohichnoi shkody zemelnomy fondy Ukpainy vid viickovykh dii pocii.
Otsinka ekolohichnykh zbytkiv zavdanykh zemelnomu fondu Donetskoi oblasti pid chas viiny
Keywords: земельний фонд; zemelnyi fond; деградація ґрунтів; dehradatsiia gruntiv; військові дії; viiskovi dii; екологічні ризики; ekolohichni ryzyky; екологічні збитки; ekolohichni zbytky; екоцид; ekotsyd; відновлення довкілля; vidnovlennia dovkillia