Павло Федорович Тушкан – фундатор початкової та середньої сільськогосподарської освіти Придніпров’я початку ХХ століття - Берестень, Юрій Володимирович; Beresten, Yurii; Мороз, Володимир Іванович; Moroz, Volodymyr (ДНУ ім. Олеся Гончара, кафедра української історії та етнополітики, 2018)
Висвітлено біографічні віхи та обставини науково-дослідної, адміністративної та освітянської діяльності П.Ф. Тушкана – директора Верхньодніпровської нижчої (згодом середньої) сільськогосподарської школи Катеринославського губернського земства. Name of Paul Fedorovich Tusckan – graduating student Petrovo-Rosumowsky to the agricultural academy (г.Москва), manager of Werkchnedneprowsk by lower agriculturalschool (1899-1918), director Werkchnedneprowsk to the experimental agricultural station, active figure of «Pro-swita» it is know only to the narrow circle of specialists that investigate the sociocultural and socio-economic aspects of development of the Ekaterinislaw region of end of XIX – XX of century began.
Pavel Fedorovich Tushkan - Founder of Primary and Secondary Agricultural Education of the Prydniprovia of the early twentieth century
Keywords: початкова та середня сільськогосподарська освіта; рrimary and secondary agricultural education; Катеринославська губернія; Кaterinoslav province; земство; zemstvo; аграрна наука; agrarian science