Вплив фізіологічного стану організму лактуючих корів на молочну продуктивність у ранній післяродовий період - Мартиненко, А. В.; Martynenko, A. V. (Дніпропетровський ДАУ, 2011)
Встановлено, що під час еструсу лактуючих повновікових корів української чорнорябої молочної породи гальмуються синтетичні та секреційні функції паренхіми вимені. Це суттєво знижує рівень удоїв молока, проте кількість сухої речовини, СОМЗ, а також густина та точка замерзання його залишаються майже незмінними. Vstanovleno, shcho pid chas estrusu laktuiuchykh povnovikovykh koriv ukrainskoi chornoriaboi molochnoi porody halmuiutsia syntetychni ta sekretsiini funktsii parenkhimy vymeni. Tse suttievo znyzhuie riven udoiv moloka, prote kilkist sukhoi rechovyny, SOMZ, a takozh hustyna ta tochka zamerzannia yoho zalyshaiutsia maizhe nezminnymy.
Vplyv fiziolohichnoho stanu orhanizmu laktuiuchykh koriv na molochnu produktyvnist u rannii pisliarodovyi period
Keywords: удої молока; udoi moloka; корови; korovy; молочна продуктивність; molochna produktyvnist