Порівняльна оцінка впливу технологій і систем утримання на довголіття продуктивного використання корів голштинської породи зарубіжної селекції - Високос, Микола Петрович; Vysokos, Mykolа Petrovych; Милостивий, Роман Васильович; Mylostyvyy, Roman Vasylʹovych; Тюпіна, Н. П.; Tyupina, N. P. (Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, 2014)
Встановлено, що успішне інтенсивне використання голштинської худоби європейської селекції можливе не тільки в умовах великих промислових комплексів, але й у середніх за розмірами звичайних господарствах з традиційно сформованою технологією, що поєднує стійлово-прив’язне утримання тварин в холодну пору з літнє-табірним (безприв’язним) у теплий період року в еколого-господарських умовах степової зони України. Vstanovleno, shcho uspishne intensyvne vykorystannya holshtynsʹkoyi khudoby yevropeysʹkoyi selektsiyi mozhlyve ne tilʹky v umovakh velykykh promyslovykh kompleksiv, ale y u serednikh za rozmiramy zvychaynykh hospodarstvakh z tradytsiyno sformovanoyu tekhnolohiyeyu, shcho poyednuye stiylovo-pryvʺyazne utrymannya tvaryn v kholodnu poru z litnye-tabirnym (bezpryvʺyaznym) u teplyy period roku v ekoloho-hospodarsʹkykh umovakh stepovoyi zony Ukrayiny.
Porivnyalʹna otsinka vplyvu tekhnolohiy i system utrymannya na dovholittya produktyvnoho vykorystannya koriv holshtynsʹkoyi porody zarubizhnoyi selektsiyi
Keywords: голштинська худоба; holshtynsʹka khudoba; технологія; tekhnolohiya; система утримання; systema utrymannya; продуктивне довголіття; produktyvne dovholittya