Оптимізація технологічного процесу видалення гною на молочно-товарній фермі з розробкою аератора компосту - Дикун, Віктор Вячеславович; Dykun, Viktor (ДДАЕУ, 2023)
В проекті написано вступ, приведено аналіз виробничої діяльності підприємства, зроблені висновки про необхідність розробки лінії компостування. На основі огляду зоотехнічних вимог та існуючих рішень зроблено розрахунок компостувального майданчика. Розроблено конструкцію аератора компосту. Запропоновано вимоги з охорони праці для процесу компостування. Проведено техніко-економічну оцінку розробленого аератора. V proekti napysano vstup, pryvedeno analiz vyrobnychoi diialnosti pidpryiemstva, zrobleni vysnovky pro neobkhidnist rozrobky linii kompostuvannia. Na osnovi ohliadu zootekhnichnykh vymoh ta isnuiuchykh rishen zrobleno rozrakhunok kompostuvalnoho maidanchyka. Rozrobleno konstruktsiiu aeratora kompostu. Zaproponovano vymohy z okhorony pratsi dlia protsesu kompostuvannia. Provedeno tekhniko-ekonomichnu otsinku rozroblenoho aeratora.
Optymizatsiia tekhnolohichnoho protsesu vydalennia hnoiu na molochno-tovarnii fermi z rozrobkoiu aeratora kompostu
Keywords: ферма; ferma; аератор; aerator; ворушилка; vorushylka; компост; kompost; гній; hnii; однорідність; odnoridnist; експлуатаційні витрати; ekspluatatsiini vytraty