Теоретичні підходи до діагностики фінансового стану сільськогосподарського підприємства - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena; Шрамко, В.А.; Shramko, V. A. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Для проведення діагностики фінансового стану сільськогосподарського підприємства науковці пропонують численні методики фінансового аналізу. Необхідність використання тих чи інших процедурних моментів методики фінансового аналізу корелює з поставленими цілями замовниками, а також з наявністю певного забезпечення: інформаційного, часового, методичного й технічного. Відповідно до деталізації аналітичної роботи передбачається її організація шляхом двохмодульної структури: - експрес-аналіз фінансового стану, - детально-послідовний аналіз фінансового стану. Dlia provedennia diahnostyky finansovoho stanu silskohospodarskoho pidpryiemstva naukovtsi proponuiut chyslenni metodyky finansovoho analizu. Neobkhidnist vykorystannia tykh chy inshykh protsedurnykh momentiv metodyky finansovoho analizu koreliuie z postavlenymy tsiliamy zamovnykamy, a takozh z naiavnistiu pevnoho zabezpechennia: informatsiinoho, chasovoho, metodychnoho y tekhnichnoho. Vidpovidno do detalizatsii analitychnoi roboty peredbachaietsia yii orhanizatsiia shliakhom dvokhmodulnoi struktury: - ekspres-analiz finansovoho stanu, - detalno-poslidovnyi analiz finansovoho stanu.
Teoretychni pidkhody do diahnostyky finansovoho stanu silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: сільськогосподарські підприємства; silskohospodarski pidpryiemstva; діагностикика фінансового стану; diahnostyka finansovoho stanu; експрес-аналіз; ekspres-analiz; детально-послідовний аналіз; detalno-poslidovnyi analiz