Вивчення ефективності застосування різних препаратів при шлунково-кишкових захворюваннях у собак в умовах ветеринарної клініки міста Дніпро - Зажарський, Володимир Володимирович; Zazharskiy, Vladymyr; Zazharskiy, Volodymyr; Zazharskyi, Vladymyr; Zazharskyi, Volodymyr; Zazharskiy, V.; Zazharskyi, V.; Zazharskiy, Volodymyr V.; Zazharskiy, V. V.; Zazharskyi, V. V.; Zazharsky, V. V.; Zazharsky, Volodymyr; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
У роботі наведено результати дослідження ефективності різних схем лікування гастроентериту у собак у ветеринарній клініці м. Дніпра. Порівняно застосування пробіотика «Лактобіфід» та фітодобавки «Гастроацид» у поєднанні з препаратами «Біодексамін» і «Катозал». Встановлено, що комбінація «Біодексамін + Катозал + Гастроацид» забезпечує швидше відновлення клінічного стану, нормалізацію біохімічних показників крові та підвищення економічної ефективності лікування на 22,7 %. Основною причиною гастроентериту у цуценят визначено порушення умов годівлі та дефіцит поживних речовин. U roboti navedeno rezultaty doslidzhennia efektyvnosti riznykh skhem likuvannia hastroenterytu u sobak u veterynarnii klinitsi m. Dnipra. Porivniano zastosuvannia probiotyka «Laktobifid» ta fitodobavky «Hastroatsyd» u poiednanni z preparatamy «Biodeksamin» i «Katozal». Vstanovleno, shcho kombinatsiia «Biodeksamin + Katozal + Hastroatsyd» zabezpechuie shvydshe vidnovlennia klinichnoho stanu, normalizatsiiu biokhimichnykh pokaznykiv krovi ta pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti likuvannia na 22,7 %. Osnovnoiu prychynoiu hastroenterytu u tsutseniat vyznacheno porushennia umov hodivli ta defitsyt pozhyvnykh rechovyn.
Vyvchennia efektyvnosti zastosuvannia riznykh preparativ pry shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvanniakh u sobak v umovakh veterynarnoi kliniky mista Dnipro
Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494 Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X
Keywords: «Гастроацид»; «Hastroatsyd»; собаки; sobaky; гастроентерит; hastroenteryt; лікування; likuvannia