Поширення та форми маститів у корів - Манакова, Анна Дмитрівна; Manakova, Anna; Скляров, Павло Миколайович; Sklyarov, Pavlo; Sklyarov, Pavel; Sklyarov, P. M.; Skliarov, P. M.; Sklyarov, P. (Дніпровський ДАЕУ, 2018)
Із загальної кількості досліджених корів мастит було діагностовано у 28%, у т. ч. 16 % – субклінічний та 12 % – клінічний. При цьому серед хворих на клінічний мастит найбільшого поширення набув серозний – 44 %, катаральний – 32 % гнійно-катаральний – 24 %. Of the total number of cows studied, mastitis was diagnosed in 28%, including 16% - subclinical and 12% - clinical. At the same time among patients with clinical mastitis the most widespread was serous - 44%, catarrhal - 32% purulent-catarrhal - 24%.
Distribution and forms of mastitis in cows
Скляров Павло Миколайович https://orcid.org/0000-0002-4379-9583
Keywords: форми; forms; корови; cows; мастит; mastitis; поширення; spread