Діагностичні критерії та ефективність лікувально-профілактичних за-ходів за ерозивно-виразкового гастриту у поросят в умовах аграрно-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Агроцентр К» Криничанського району Дніпропетровської області - Рабош, А. П.; Rabosh, A. P. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Встановлено, серед патології травної системи (59,03 %), ерозійно-виразковий гастрит діагностується у 17,95 %, насамперед, в період першо-го етапу дорощування (33,53 %). Діагностичні критерії: аналіз умов утри-мання і годівлі, клінічні ознаки та визначення прихованої крові у калі, ге-матологічні показники. Застосування препаратів «Сангровіт» та «Ліпотон» дозволило скоротити тривалість лікування в 1,71 раза (р˂0,01), покращи-ти ефективність заходів на 10 %, збільшити середньодобові прирости маси тіла в 1,38 раза (р˂0,01), скоротити термін відновлення гематологічних показників. It was found that among the pathologies of the digestive system (59.03%), erosive-ulcerative gastritis is diagnosed in 17.95%, primarily during the first stage of growth (33.53%). Diagnostic criteria: analysis of housing and feeding conditions, clinical signs and determination of occult blood in feces, hematological parameters. The use of drugs "Sangrovit" and "Lipoton" al-lowed to reduce the duration of treatment by 1.71 times (p˂0.01), improve the effectiveness of measures by 10%, increase the average daily weight gain by 1.38 times (p˂0.01), reduce the recovery time of hematological parameters.
Diagnostic criteria and effectiveness of treatment-and-prophylactic measures for erosive-ulcerative gastritis in piglets in the conditions of agro-production limited liability company "Agrocenter K" of Krynychany dis-trict of Dnipropetrovsk region
Keywords: «Ліпотон»; "Lipoton"; поросята; piglets; виразкова хвороба шлунку; gastric ulcer; діагностичні критерії; diagnostic criteria; «Сангровіт»; "Sangrovit"