Удосконалення обліку і контролю основних засобів для потреб управління на підприємстві - Ємчук, Надія Олександрівна; Yemchuk, Nadiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційного дослідження є процеси обліку, контролю та управління основними засобами на підприємстві, що включають їх придбання, експлуатацію, модернізацію, списання та оцінку ефективності використання. Предметом кваліфікаційного дослідження є методи, форми та інструменти організації обліку і контролю основних засобів, які забезпечують задоволення управлінських потреб підприємства та підвищення ефективності прийняття рішень щодо використання активів. Мета кваліфікаційної роботи полягає у розробці науково-методичних підходів та практичних рекомендацій щодо удосконалення обліку і контролю основних засобів на підприємстві з метою забезпечення ефективного управління ними та оптимізації використання наявних ресурсів. The object of the qualification research is the processes of accounting, control and management of fixed assets at the enterprise, including their acquisition, operation, modernization, write-off and assessment of the effectiveness of use. The subject of the qualification research is the methods, forms and tools of organizing accounting and control of fixed assets, which ensure the satisfaction of the management needs of the enterprise and increase the efficiency of decision-making regarding the use of assets. The purpose of the qualification work is to develop scientific and methodological approaches and practical recommendations for improving accounting and control of fixed assets at the enterprise to ensure their effective management and optimize the use of available resources.
Improving accounting and control of fixed assets for the needs of enterprise management
Keywords: облік; accounting; контроль; control; основні засоби; fixed assets; управління; management; удосконалення; improvement; підприємство; enterprise