Обґрунтування засобів механізації при вирощуванні соняшнику з енергетичною оцінкою технологій - Лука, Радіон Максимович; Luka, Radion (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В дипломній роботі розглянуто динаміку вирощування соняшнику в Україні та Дніпропетровській області. Проаналізовано вплив технологій вирощування соняшнику та різних факторів на його врожайність. Встановлено, що обробіток ґрунту є важливим агротехнічним прийомом у технологіях вирощування соняшнику. Виконано обґрунтування засобів механізації для виконання найважливіших технологічних операцій виробництва соняшнику та розроблено мінімальну технологію його вирощування.V dyplomnii roboti rozghlianuto dynamiku vyroshchuvannia soniashnyku v Ukraini ta Dnipropetrovskii oblasti. Proanalizovano vplyv tekhnolohii vyroshchuvannia soniashnyku ta riznykh faktoriv na yoho vrozhainist. Vstanovleno, shcho obrobitok gruntu ye vazhlyvym ahrotekhnichnym pryiomom u tekhnolohiiakh vyroshchuvannia soniashnyku. Vykonano obgruntuvannia zasobiv mekhanizatsii dlia vykonannia naivazhlyvishykh tekhnolohichnykh operatsii vyrobnytstva soniashnyku ta rozrobleno minimalnu tekhnolohiiu yoho vyroshchuvanni.
Obgruntuvannia zasobiv mekhanizatsii pry vyroshchuvanni soniashnyku z enerhetychnoiu otsinkoiu tekhnolohii
Keywords: вирощування соняшнику; vyroshchuvannia soniashnyku; врожайність; vrozhainist; мінімальна технологія; minimalna tekhnolohiia; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; енергетична оцінка; enerhetychna otsinka