N'-(2-((4-метил-5-(морфолінометил)-4Н-1,2,4-триазол-3- іл)тіо)ацетил) ізонікотиногідразид, який проявляє туберкулостатичну дію - Щербина, Роман Олександрович; Shcherbyna, Roman; Зажарський, Володимир Володимирович; Zazharskiy, Vladymyr; Zazharskiy, Volodymyr; Zazharskyi, Vladymyr; Zazharskyi, Volodymyr; Zazharskiy, V.; Zazharskyi, V.; Zazharskiy, Volodymyr V.; Парченко, Володимир Володимирович; Parchenko, Volodymyr; et al. (My University, 2017)
Найближчий аналог хоча і виявляє протитуберкульозну активність, однак має низку недоліків, зокрема: високу токсичну дію та виникнення ряду побічних ефектів. В основу корисної моделі поставлено задачу створення нової біологічно активної сполуки в ряді 1,2,4-триазолу, яка має протитуберкульозну дію. Спільні суттєві ознаки найближчого аналога та корисної моделі, що заявляється, є такі: в структурі найближчого аналога і корисної моделі присутні групи С-N; - наявність в структурах ароматичних фрагментів; - наявність в структурах карбоксильних груп. Задачею корисної моделі є вивчення та дослідження впливу різних концентрації N'-(2-((4-метил-5-(морфолінометил)-4Н-1,2,4-триазол-3- іл)тіо)ацетил)ізонікотиногідразид та рН середовища на культивування патогенних штамів М. bovis за температур 37 °C. The nearest analogue, although it detects anti-TB activity, however, has a number of shortcomings, in particular: high toxic effects and the emergence of a number of side effects. The basis of the useful model is the task of creating a new biologically active compound in a series of 1,2,4-triazole, which has anti-TB effect. The common essential features of the closest analogue and utility model are as follows: the C-N groups are present in the structure of the closest analog and utility model; - the presence of aromatic fragments in the structures; - presence in structures of carboxyl groups. The purpose of the utility model is to study and study the effects of various concentrations of N '- (2 - ((4-methyl-5- (morpholinomethyl) -4H-1,2,4-triazol-3-yl) thio) acetyl) isonicotinohydrazide and pH on cultivation pathogenic strains of M. bovis at temperatures of 37 ° C.
Keywords: туберкульоз; tuberculosis; M. bovis; M. bovis; тинкторіальні властивості; tinctorial properties; препарат N'-(2-((4-метил-5-(морфолінометил)-4Н-1,2,4-триазол-3- іл)тіо)ацетил)ізонікотиногідразид; preparation N '- (2 - ((4-methyl-5- (morpholinomethyl) -4H-1,2,4-triazol-3-yl) thio) acetyl) isonicotinohydrazide; морфологічні ознаки; morphological signs; ізоніазид; isoniazid