Впровадження механізмів самоорганізації у відкритій системі освіти України. - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, A. S.; Kobets, A.; Kobets, Anatoly Stepanovich; Kobets, Anatoly S.; Сobets’, Anatoliy S.; Kobec, A. S. (Чорноморський державний університет ім. Петра Могили, 2012)
Визначено принципи децентралізації і гуманізації в управлінні системою вищої освіти. Досліджено поєднання зовнішнього управління із самоорганізацією. Визначено відмінність самоорганізованої моделі від технократичної. Principles of decentralization and humanization are certain in the man-agement by the system of higher education. Combination of external management is explored with inde-pendent organization. The difference of selforganized is certain from a techical kratychnoy model.
Implementation of self-organization mechanisms in the open education system of Ukraine.
Keywords: вища освіта; Higher education; зовнішнє управління.; external governance; принципи децентралізації; the principles of decentralization; самоорганізація; self-organization