Удосконалення системи обігріву обслуговування автомобілів на основі сонячних трубок - Осипенко, Олександра Андріївна; Osypenko, Oleksandra (ДДАЕУ, 2023)
Розрахунково-пояснювальна записка проекту включає в себе п’ять розділів. В першому розділі представлена характеристика господарства, ремонтно-обслуговуюча база та адміністративна будівля, яка повинна обігріватися сонячними колекторами, особливу увагу приділено вдосконаленню ремонтної майстерні та її обігріву протягом року. В другому розділі розглянута сонячна енергія на поверхні землі, перетворення і використання сонячної енергії для теплопостачання, вибір схеми сонячної системи опалення та гарячого водопостачання для майстерні. В третьому розділі проаналізовано конструкції сонячних колекторів; опис сонячної системи геліоколекторів, варіанти геліосистем та силовий розрахунок опори установки сонячного колектора Четвертий розділ присвячений питанням з організації охорони праці в господарстві. Для господарства приведені рекомендації по поліпшенню умов охорони праці. У п’ятому розділі проведено техніко-економічну оцінку удосконалення системи обігріву станції технічного обслуговування автомобілів на основі сонячних трубок. Rozrakhunkovo-poiasniuvalna zapyska proektu vkliuchaie v sebe piat rozdiliv. V pershomu rozdili predstavlena kharakterystyka hospodarstva, remontno-obsluhovuiucha baza ta administratyvna budivlia, yaka povynna obihrivatysia soniachnymy kolektoramy, osoblyvu uvahu prydileno vdoskonalenniu remontnoi maisterni ta yii obihrivu protiahom roku. V druhomu rozdili rozghlianuta soniachna enerhiia na poverkhni zemli, peretvorennia i vykorystannia soniachnoi enerhii dlia teplopostachannia, vybir skhemy soniachnoi systemy opalennia ta hariachoho vodopostachannia dlia maisterni. V tretomu rozdili proanalizovano konstruktsii soniachnykh kolektoriv; opys soniachnoi systemy heliokolektoriv, varianty heliosystem ta sylovyi rozrakhunok opory ustanovky soniachnoho kolektora Chetvertyi rozdil prysviachenyi pytanniam z orhanizatsii okhorony pratsi v hospodarstvi. Dlia hospodarstva pryvedeni rekomendatsii po polipshenniu umov okhorony pratsi. U piatomu rozdili provedeno tekhniko-ekonomichnu otsinku udoskonalennia systemy obihrivu stantsii tekhnichnoho obsluhovuvannia avtomobiliv na osnovi soniachnykh trubok.
Udoskonalennia systemy obihrivu obsluhovuvannia avtomobiliv na osnovi soniachnykh trubok
Keywords: геліосистеми; heliosystemy; нагрівання води; nahrivannia vody; сонячний колектор; soniachnyi kolektor