Удосконалення процесу механізації обробітку грунту з розробкою пристрою для навішування борін на культиватори - Пархоменко, Антон Леонідович; Parkhomenko, Anton Leonidovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
На сучасному етапі розвитку агротехнологій великого значення набуває комбінування різних знарядь для обробітку ґрунту, що дозволяє зменшити кількість проходів техніки по полю, зекономити паливно-мастильні матеріали та знизити навантаження на ґрунт. Одним з перспективних напрямів є розробка пристроїв для навішування борін на культиватори, що дозволяє здійснювати одночасно кілька операцій, підвищуючи продуктивність та якість обробітку ґрунту. Na suchasnomu etapi rozvytku ahrotekhnolohii velykoho znachennia nabuvaie kombinuvannia riznykh znariad dlia obrobitku gruntu, shcho dozvoliaie zmenshyty kilkist prokhodiv tekhniky po poliu, zekonomyty palyvno-mastylni materialy ta znyzyty navantazhennia na grunt. Odnym z perspektyvnykh napriamiv ye rozrobka prystroiv dlia navishuvannia borin na kultyvatory, shcho dozvoliaie zdiisniuvaty odnochasno kilka operatsii, pidvyshchuiuchy produktyvnist ta yakist obrobitku gruntu.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii obrobitku gruntu z rozrobkoiu prystroiu dlia navishuvannia borin na kultyvatory
Keywords: культиватори для суцільного обробітку грунту; kultyvatory dlia sutsilnoho obrobitku hruntu; борони; borony; пристрій для навішування борін на культиватор; prystrii dlia navishuvannia borin na kultyvator; тов «Колос»; tov «Kolos»