Економічні збитки від туберкульозу великої рогатої худоби - Ткаченко, Олексій Андрійович; Tkatschenko, A. A.; Tkatschenko, O. A.; Tkatschenko, Оleksii; Хозей, Владислав; Xozej, V.; Орлов, Михайло; Orlov, M.; Короленко, Леонід; Korolenko, L. (Ветінформ, 1999)
Великі втрати від туберкульозу великої рогатої худоби та соціальна небезпека, що створюється при поширенні збудника інфекції, потребують розробки науково обґрунтованих програм, систем з урахуванням епізоотологічних та соціально-економічних рушійних факторів епізоотичного процесу туберкульозу на конкретній природно-географічній та відповідно адміністративно-господарській складовій частині держави. В статті проведені розрахунки економічних збитків від туберкульозу великої рогатої худоби. Large losses from bovine tuberculosis and the social danger created by the spread of an infectious agent require the development of scientifically substantiated programs and systems, taking into account the epizootic and socio-economic drivers of the epizootic process of tuberculosis on a specific natural geographic and, respectively, the administrative and economic component of the state . The article deals with calculations of economic losses from tuberculosis of cattle.
Economic losses from bovine tuberculosis
Keywords: туберкульоз; tuberculosis; мікобактерії; mycobacterium; економічні збитки; economic losses; велика рогата худоба; cattle