Проєкт екологічно-стійкого археопарку « Дніпровські пороги» у с. Башмачка Солонянського району Дніпропетровської області - Кнітель, Катерина Русланівна; Knitel, Kateryna Ruslanivna (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Сучасний ландшафтний дизайн парку сформовано з комплексним урахуванням його історико-пізнавального значення, гармонійних відносин людини з природою, створення та відродження культурно–естетичних оздоровчих та виховних ландшафтно-архітектурних зон. В основі підбору рослин для висадження на території археопарку «Дніпровські пороги» лежить ідея такого дизайнерського стилю рослинних композицій, які виглядають і функціонують за аналогією рослин в схожих природних умовах без антропо-техногенного впливу. Suchasnyi landshaftnyi dyzain parku sformovano z kompleksnym urakhuvanniam yoho istoryko-piznavalnoho znachennia, harmoniinykh vidnosyn liudyny z pryrodoiu, stvorennia ta vidrodzhennia kulturno–estetychnykh ozdorovchykh ta vykhovnykh landshaftno-arkhitekturnykh zon. V osnovi pidboru roslyn dlia vysadzhennia na terytorii arkheoparku «Dniprovski porohy» lezhyt ideia takoho dyzainerskoho styliu roslynnykh kompozytsii, yaki vyhliadaiut i funktsionuiut za analohiieiu roslyn v skhozhykh pryrodnykh umovakh bez antropo-tekhnohennoho vplyvu.
Proiekt ekolohichno-stiikoho arkheoparku « Dniprovski porohy» u s. Bashmachka Solonianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: проекти благоустрою та озеленення; proekty blahoustroiu ta ozelenennia; дендроплан; dendroplan; музейний ландшафт; muzeinyi landshaft; археопарк; arkheopark; реконструкція історичного; rekonstruktsiia istorychnoho; середовища; seredovyshcha