Підвищення ефективності дезактивації при ліквідації радіаційних надзвичайних ситуацій - Годяєв, Сергій Георгійович; Godyaev, Sergey; Бабич, Олександр Сергійович; Babich, Alexander (Редакція Міжнародного електронного науково-практичного журналу «WayScience», 2019)
Однією з головних проблем в дезактивації є механізація проведення робіт із зменшенням контрольованої та неконтрольованої зараженої води та негативного впливу на довкілля. Задовольнити такі вимоги можливо застосуванням балонних аерозольних генераторів (БАГ), що використовують енергію газів , які утворюються при згоранні твердих газифікуючи сполук.One of the main problems in decontamination is the mechanization of work with the reduction of controlled and uncontrolled contaminated water and a negative impact on the environment. It is possible to satisfy such requirements by the use of balloon aerosol generators (BAG), which use the energy of gases that are formed during the combustion of solid, gasifying compounds.
Improving the efficiency of decontamination in the elimination of radiation emergencies
Keywords: радіаційна надзвичайна ситуація; radiation emergency; дезактивація; decontamination; балонний аерозольний генератор; aerosol canister