Контроль і прогнозування мікроклімату в сучасних тваринницьких приміщеннях - Хацевич, Д. П.; Hatsevych, D. P. (Подільський держ. аграрно-технічний ун-т, 2020)
Глобальні зміни клімату супроводжуються не тільки більш м’якими зимами, але й значними (екстремальними) підвищеннями температури в теплий період року, що може бути істотним викликом для вітчизняного тваринництва. Якщо зовнішні чинники у вигляді погодних явищ неконтрольовані, але прогнозовані, то внутрішніми можна керувати, створюючи для тварин сприятливі умови життєдіяльності Метою роботи було оцінити стан мікроклімату в сучасних неізольованих приміщеннях (НП) та перевірити точність запропонованих раніше математичних моделей прогнозу THI в спекотний літній період. The aim of the work was to assess the state of the microclimate in modern uninsulated rooms and to verify the accuracy of the previously proposed mathematical models for forecasting the temperature-humidity index in the hot summer period.
Microclimate control and forecasting in modern livestock facilities
Keywords: погодні умови; weather conditions; корови; cows; мікроклімат приміщень; microclimate of premises; тваринницькі приміщення; livestock premises