Удосконалення управління прибутком сільськогосподарського підприємства - Мамчур, Ганна Сергіївна; Mamchur, Hanna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Предметом дослідження постає комплекс практичних, теоретичних, і методологічних граней особливостей покращення керування прибутком підприємства сільськогосподарського. Економіко-математичне обґрунтування дослідження впливу факторів на прибуток СТОВ «ДНІПРО-Н» встановлює той факт, що істотний вплив на генерування прибутку чистого СТОВ «ДНІПРО-Н» здійснила зміна прибутку економічного підприємства -1171 тис. грн. Інші фактори мають менш значення важливе. Внаслідок аналізу факторного генерування прибутку СТОВ «ДНІПРО-Н» доцільно сформувати висновок, відносно зниження істотного прибутку на підприємстві спричинило вагоме зменшення замовлень, в результаті чого на підприємстві частково реалізується діяльності планування. Predmetom doslidzhennia postaie kompleks praktychnykh, teoretychnykh, i metodolohichnykh hranei osoblyvostei pokrashchennia keruvannia prybutkom pidpryiemstva silskohospodarskoho. Ekonomiko-matematychne obgruntuvannia doslidzhennia vplyvu faktoriv na prybutok STOV «DNIPRO-N» vstanovliuie toi fakt, shcho istotnyi vplyv na heneruvannia prybutku chystoho STOV «DNIPRO-N» zdiisnyla zmina prybutku ekonomichnoho pidpryiemstva -1171 tys. hrn. Inshi faktory maiut mensh znachennia vazhlyve. Vnaslidok analizu faktornoho heneruvannia prybutku STOV «DNIPRO-N» dotsilno sformuvaty vysnovok, vidnosno znyzhennia istotnoho prybutku na pidpryiemstvi sprychynylo vahome zmenshennia zamovlen, v rezultati choho na pidpryiemstvi chastkovo realizuietsia diialnosti planuvannia.
Udoskonalennia upravlinnia prybutkom silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: управління; management; підприємство; enterprise; прибуток; profit; удосконалення; improvement; вплив; impact; ризик; risk; контроль; control