Організаційно-правові аспекти управління сільськогосподарським кооперативом - Гончар, Данило Федорович; Honchar, Danylo (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
У ході дослідження використовувалися абстрактно-логічний метод (проблема та гіпотеза, логічні побудови, синтез узагальнень та висновків), статистико-економічний метод (статистична обробка показників, порівняння даних, економіко-математичне моделювання, а також табличні та графічні методи візуального представлення інформації та ін.), монографічний метод (світовий та український досвід розвитку при створенні кооперативів). В роботі опрацьовано пропозиції з обґрунтування доцільності створення кооперативу та ефективності підприємства від роботи в у мовах функціонування. Результати досліджень дипломної роботи впроваджено в діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Колос» Покровського району Дніпропетровської області. U khodi doslidzhennia vykorystovuvalysia abstraktno-lohichnyi metod (problema ta hipoteza, lohichni pobudovy, syntez uzahalnen ta vysnovkiv), statystyko-ekonomichnyi metod (statystychna obrobka pokaznykiv, porivniannia danykh, ekonomiko-matematychne modeliuvannia, a takozh tablychni ta hrafichni metody vizualnoho predstavlennia informatsii ta in.), monohrafichnyi metod (svitovyi ta ukrainskyi dosvid rozvytku pry stvorenni kooperatyviv). V roboti opratsovano propozytsii z obgruntuvannia dotsilnosti stvorennia kooperatyvu ta efektyvnosti pidpryiemstva vid roboty v u movakh funktsionuvannia. Rezultaty doslidzhen dyplomnoi roboty vprovadzheno v diialnist tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Kolos» Pokrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Orhanizatsiino-pravovi aspekty upravlinnia silskohospodarskym kooperatyvom
Keywords: кооперація; cooperation; кооператив; cooperative; управління; management; правове регулювання; legal regulation; державна підтримка; state support; закупівельно-збутові підприємства; purchasing and marketing enterprises; регіональні гуртові ринки; regional wholesale markets; ефективність кооперування; efficiency of cooperation