Дослідження стану гідроекосистеми акваріуму при годівлі риб Роесiliа rеtiсulаtа різними кормами - Білан, Марина Володимирівна; Bilan, Maryna; Bilan, M. V.; Bilan, M.; Запаря, О.; Zaparia, O. (Інститут біології тварин НААН, 2022)
Нашою метою було дослідити стан гідроекосистеми акваріуму за годівлі риб різними кормами і вивести оптимальний раціон годування для прісноводних риб Роесiliа rеtiсulаtа. Оптимальним раціоном з урахуванням впливу на мікрофлору води і загальний біологічний стан малька риб є живий корм, який необхідно згодовувати на ранніх стадіях розвитку для одержання дорослих особин із найкращими фізіологічними показниками, з поступовим додаванням (в міру росту) комбікорму для стабілізації мікробіологічних показників води. Nashoiu metoiu bulo doslidyty stan hidroekosystemy akvariumu za hodivli ryb riznymy kormamy i vyvesty optymalnyi ratsion hoduvannia dlia prisnovodnykh ryb Roesilia retisulata. Optymalnym ratsionom z urakhuvanniam vplyvu na mikrofloru vody i zahalnyi biolohichnyi stan malka ryb ye zhyvyi korm, yakyi neobkhidno zghodovuvaty na rannikh stadiiakh rozvytku dlia oderzhannia doroslykh osobyn iz naikrashchymy fiziolohichnymy pokaznykamy, z postupovym dodavanniam (v miru rostu) kombikormu dlia stabilizatsii mikrobiolohichnykh pokaznykiv vody.
Doslidzhennia stanu hidroekosystemy akvariumu pry hodivli ryb Roesilia retisulata riznymy kormamy
Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X
Keywords: загальне мікробне число води; zahalne mikrobne chyslo vody; акваріум; akvarium; риби гуппі; ryby huppi; оптимальний раціон; optymalnyi ratsion