Вплив гербіцидів на бур’яни та урожайність кукурудзи в умовах фермерського господарства «Чайка» Синельниківського району Дніпропетровської області - Барілко, Юрій Павлович; Barilko, Yurii Pavlovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Польовий експеримент, методики візуальної та вагової оцінки елементів продуктивності кукурудзи; аналітичний метод для визначення показників росту і розвитку рослин; математико-статистичні підходи для розрахунку НІР0,5; розрахункові методи для економічного аналізу ефективності стимуляторів-мікродобрив у посівах кукурудзи. Об'єкт дослідження - Динаміка процесів росту та розвитку рослин кукурудзи під впливом страхових гербіцидів та формування врожайності Предмет дослідження – кукурудза за дії гербіцидів. Polovyi eksperyment, metodyky vizualnoi ta vahovoi otsinky elementiv produktyvnosti kukurudzy; analitychnyi metod dlia vyznachennia pokaznykiv rostu i rozvytku roslyn; matematyko-statystychni pidkhody dlia rozrakhunku NIR0,5; rozrakhunkovi metody dlia ekonomichnoho analizu efektyvnosti stymuliatoriv-mikrodobryv u posivakh kukurudzy. Obiekt doslidzhennia - Dynamika protsesiv rostu ta rozvytku roslyn kukurudzy pid vplyvom strakhovykh herbitsydiv ta formuvannia vrozhainosti Predmet doslidzhennia – kukurudza za dii herbitsydiv.
Vplyv herbitsydiv na buriany ta urozhainist kukurudzy v umovakh fermerskoho hospodarstva «Chaika» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: кукурудза; kukurudza; гербіциди; herbitsydy; бур’ян; burian; зерна; zerna; білки; bilky