Фінансова стратегія та напрями підвищення ефективності сільськогосподарського підприємства - Пазюн, Юлія Володимирівна; Paziun, Yuliia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Предметом дослідження виступає масив теоретичних, практичних та методологічних основ особливостей формування стратегії фінансової та напрямів підвищення ефективності підприємства сільськогосподарського. Моделювання економіко-математичне доводить те, що перебудова структури площ посівних дозволить одержати додатково 3997,86 тис. грн. В даному випадку, спеціалізацію оптимальну і поєднання галузей можна вважати прийнятними з зору точки економічної, адже вона характеризується вищими значеннями ефективності економічної. Виконаний аналіз доводить, що, що отримане оптимальне рішення повністю прийнятне з змістовної точки зору і може бути рекомендовано для планування виробничої діяльності в СТОВ «ДНІПРО-Н». Таким чином, мету дослідження досягнуто. Predmetom doslidzhennia vystupaie masyv teoretychnykh, praktychnykh ta metodolohichnykh osnov osoblyvostei formuvannia stratehii finansovoi ta napriamiv pidvyshchennia efektyvnosti pidpryiemstva silskohospodarskoho. Modeliuvannia ekonomiko-matematychne dovodyt te, shcho perebudova struktury ploshch posivnykh dozvolyt oderzhaty dodatkovo 3997,86 tys. hrn. V danomu vypadku, spetsializatsiiu optymalnu i poiednannia haluzei mozhna vvazhaty pryiniatnymy z zoru tochky ekonomichnoi, adzhe vona kharakteryzuietsia vyshchymy znachenniamy efektyvnosti ekonomichnoi. Vykonanyi analiz dovodyt, shcho, shcho otrymane optymalne rishennia povnistiu pryiniatne z zmistovnoi tochky zoru i mozhe buty rekomendovano dlia planuvannia vyrobnychoi diialnosti v STOV «DNIPRO-N». Takym chynom, metu doslidzhennia dosiahnuto.
Finansova stratehiia ta napriamy pidvyshchennia efektyvnosti silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: фінансова стратегія; financial strategy; підприємство; enterprise; ефективність; efficiency; оптимізація; optimization; забезпечення; security; планування; planning; ризик; risk