Formation of the effective financial relationships of agricultural farm with credit and financial system in Ukraine - Dobrovolska, Olena; Добровольська, Олена Володимирівна (Київський кооперативний інститут бізнесу и права та ін., 2017)
During the research it was determined that applying a loan is an essential part of the process of functioning of small and medium sized business in agriculture. A special attention should be paid to the issue of farm lending by credit unions. This direction in loans can help out of difficult financial crisis both farmers and credit unions. By investing money in farming and manufacturing – we invest money in our future as a powerful agricultural country. It has been proved that in the field of microcredit, especially in rural areas, credit unions are the only source of financing for small and medium-sized enterprises. Peculiarities of functioning of credit unions have been researched. To ensure the access of small businesses to short-term “cheap” loans of small size the implementation of Microcredit Program by means of local credit unions has been considered. The main advantages and features of the program are: loans for starting a business; the possibility of getting loans without security; low loan interest rate (max 15 %); loans of small size (up to 20 000 UAH.) for short term; participation of State Executive authorities, local self-government. Під час дослідження було встановлено, що застосування кредиту є істотна частина процесу функціонування малого та середнього бізнесу в сільському господарстві. Особливу увагу слід приділити проблемі кредитування сільськогосподарських кредитів. Цей напрям у кредитах може допомогти у разі складної фінансової кризи як фермерів, так і кредитних спілок. Інвестуючи гроші в сільське господарство і виробництво - ми інвестуємо гроші в наше майбутнє як потужну сільськогосподарську країну. Доведено, що в галузі мікрокредитування, особливо в сільській місцевості, Кредитні спілки є єдиним джерелом фінансування для малих та середніх підприємств. Вивчено особливості функціонування кредитних спілок. До забезпечення доступу малого бізнесу до короткострокових "дешевих" кредитів невеликого розміру, реалізація Програми мікрокредитування за допомогою місцевих кредитних спілок було розглянуто. Основними перевагами та особливостями програми є: позики для початок бізнесу; можливість отримання кредитів без забезпечення; низька відсоткова ставка (максимум 15%); кредити невеликих розмірів (до 20 000 грн.) на короткий термін; участь органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування.
Формування ефективних фінансових відносин сільськогосподарського виробництва з кредитно-фінансовою системою в Україні
Keywords: loan; кредит; credit union; кредитна спілка; credit and financial system; кредитно-фінансова система; financing of a small business; фінансування a малий бізнес; funding; фінансування