Optimization of the accounting and analytical support system and control of the enterprise's accounts receivable - Yurchenko, Serhii; Юрченко, Сергій Васильович (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
The monograph analyzes the existing points of view of scientists regarding the definition of the term "debtor," "receivables" and the principles of its systematization, defines the legal basis for accounting. The process of emergence and documentation of business transactions on accounting of receivables is disclosed. Recommendations for optimizing the system of accounting and analytical support and control of receivables of the enterprise are provided. У монографії проаналізовано існуючі точки зору науковців щодо визначення терміна «дебітор», «дебіторська заборгованість» та принципів її систематизації, визначено правові засади ведення бухгалтерського обліку. Розкрито процес виникнення та документування господарських операцій з обліку дебіторської заборгованості. Надано рекомендації щодо оптимізації системи обліково-аналітичного забезпечення та контролю дебіторської заборгованості підприємства.
Оптимізація системи обліково-аналітичного забезпечення та контролю дебіторської заборгованості підприємства
Keywords: receivables; дебітор; receivables; дебіторська заборгованість; accounting and analytical support; обліково-аналітичне забезпечення; settlements with receivables; розрахунки з дебіторами; accounting for receivables; облік дебіторської заборгованості; analysis of receivables; аналіз дебіторської заборгованості; control of receivables; контроль дебіторської заборгованості