Вплив біологічно активних речовин гумінової природи на показники природньої резистентності курчат-бройлерів - Михайленко, Євгенія; Mykhaylenko, Yevheniya; Грибан, Віталій Григорович; Hryban, Vytaliy (Національна академія аграрних наук України, Інститут біології тварин, 2016)
Метою роботи є дослідження впливу кормової добавки «Гумілід» при випоюванні на показники неспецифічної резистентності курчат-бройлерів кросу «Кобб 500». Дослідження були проведені на курчатах-бройлерах кросу «Кобб 500» в умовах ЗАО «Птахокомбінат «Дніпровський» Нікопольського району Дніпропетровської області. «Гумілід» в оптимальної кількості додавали курчатам дослідної групи за допомогою медікатора разом з водою у складі схеми ветеринарно-профілактичної програми. На 12-у, 19-у, 36-у та 42-у добу у сироватці крові курчат контрольної та дослідної груп (n=10) визначали вміст загального білка за біуретовою реакцією, бактерицидну активність сироватки за методом Мішеля і Треффера у модифікації О. В. Смірнової та Т. А. Кузьміної (1966), а лізоцимну — фотоелектроколориметричним методом за А. Г. Дорофейчуком. The aim of the work is to study the effect of feed additive "Humilid" when feeding on indicators of nonspecific resistance of broiler chickens cross "Cobb 500". The research was carried out on broiler chickens cross "Cobb 500" in the conditions of CJSC "Poultry" Dniprovsky "Nikopol district of Dnipropetrovsk region.
Influence of biologically active substances of humic nature on indicators of natural resistance of broiler chickens
Keywords: кормова добавка «Гумілід»; feed additive "Humilid"; курчата-бройлери; broiler chickens